Tandlægepriser

Vil du virkelig gerne optage et billigere lån, så er der et par essentielle forhold du bør kende til. Fremfor alt, så kan du adskille lån på to låneområder. Skal du be’ om et nyt lån eller skal du forandre et eksisterende lån.

Selv hvis du er tandlæge, så er det de samme forhold, der har indflydelse på dine lånemuligheder. Medmindre du er konge, så er det ren beregning. Dvs. at pengeinstituttet er ligeglad om du virker pålidelig og har formået at opspare en stor pose penge eller leve på en sten i 8 år. Der er dermed fastsat nogle retningslinjer, som låneudbyderne skal navigere inden for. De kan dermed ikke vælge at godkende et lån, fordi du lyder som en robust person. Uanset om du vil låne til en Ford, Alfa Romeo eller sågar lommepenge til ren shopping, så er der flere håndtag du kan aktivere.

Hvis du vil låne til en ejerbolig, så er din bruttoindkomst kritisk, mens din eksisterende opsparing er andenviolin. Hvis du i forvejen bor i hus, så er det din samlede låne evne, der er relevant. Du skal overveje, at banken skal have sikkerhed. De lovgivninger, som långiveren skal overholde, er lavet for at give dig et sikkerhedsnet så, at du ikke går fallit. Hvis man skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til en kvart million kr. hvis du ellers er gældsfri. Et køretøj mister forskelligt fra en bolig værdi hurtigt, og så er der øget lånerisiko for låneudbyderen er den med de ledige job, som er i Ajax med fuld at lommeuld i banken.

Når du sidder til bankmødet og får et nej fra rådgiveren, så bør du aldrig tage afslaget, hverken personligt eller endeligt. Andre bankers opfattelse af lovgivningen kan være en smule anderledes, hvilket kan være afgørende. Men du kan også spørge ind til, hvordan du kan optimere dine lånemuligheder. Skal du for eksempel opspare en større opsparing, få en lønstigning eller bruge en anden låntype?

Idet du har fået tilbudt lånet, så skal du egentlig bare sætte en krussedulle på kontrakten. Men også her skal du være afsindig årvågen. Læs vilkårene, for der kan være centrale ting, du bør stille krav til. Bliv klogere på nyhedsmedier, for eksempel eb.dk eller information.dk, og læs historier om de gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse priserne på når du forhandler. Banken tager sig godt betalt for at lave lånet til dig.

Når dit lån er taget, skal du have dem på din Nemkonto. Der går typisk ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en båd, er det essentielt, at du ikke spenderer lånet på andet end det, der står i lånedokumentet. I tilfælde af, at du vil købe noget andet bør du have en tillægskontrakt om det.